Gericht aan de slag met een roadmap

Wil jij aan de slag met het verduurzamen en toekomstbestendig maken van jouw bedrijf? Future Spark helpt jou met het opzetten van een roadmap die past bij jouw bedrijf en inzicht geeft in wat en wanneer. De roadmap bestaat uit een strategie en een actieplan.

Samen met onze experts op CSR, ESG, data, monitoring en rapporteren en communicatie hebben wij de nodige expertise in huis. Met deze roadmap onder de arm zet je gerichte stappen naar een beter, compliant en toekomstbestendige business.

Waarom is een roadmap nuttig?

Het hebben van een roadmap of een strategisch plan, zorgt ervoor dat je gericht toewerkt naar de ambities en de voortgang hiervan kan monitoren. Wanneer elke afdeling en team meegenomen wordt en een duidelijk beeld krijgt bij de strategie, kunnen zij in hun werk daar direct aan bijdragen. De roadmap geeft grip and faciliteert samenwerking tussen afdelingen, teams en externe stakeholders in een gestructureerde en transparante manier. In 4 stappen helpen wij jou met het opzetten van een roadmap die past bij jouw bedrijf.

In 4 stappen naar een roadmap

Stap 1: Vliegende start door inzicht in welke prestaties (financieel, sociaal en milieu) het bedrijf maatschappelijke waarde creƫert of vermindert, stakeholderanalyse en trendanalyse.

Step 2: Intern en extern stakeholdermanagement via dialoog.

Step 3: Het opzetten van een concept roadmap dat bestaat uit een CSR en ESG strategy en planning.

Step 4: Verwerken van feedback op de concept roadmap en een feestelijke presentatie van de definitieve roadmap.

Een roadmap die past bij jouw bedrijf en ambities

Het resultaat is een roadmap bestaande uit een CSR en ESG strategy dat is gedragen door de organisatie en eventuele externe stakeholders. In de roadmap zijn ambities en doelen kwantitatief of kwalitatief omschreven. Naast de strategie is er ook een concreet actieplan. Hierin staan welke stappen en daarmee activiteiten – gebasseerd op impact en inzet – uitgevoerd moeten worden om de gestelde ambities en doelen te verwezenlijken.

Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op via contact@futurespark.nl